Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tiltott pesti kutyaviadal, 14 előállított

Összesen 14 embert állítottak elő és közülük kettőt vettek őrizetbe a rendőrök a hétvégén a XVII. kerületben, ahol tiltott kutyaviadalt szakítottak félbe az egyenruhások. Kedden önként jelentkezett a rendőrségen a kutyaviadal szervezője is. Korábban a Noé Állatotthon számolt be arról, hogy a kutyaviadalon lefoglalt három kutya – abból kettő súlyosan sérült állapotban – hozzájuk került.

Mint ismert, rendőrök szakítottak félbe a hétvégén egy tiltott harcikutya-viadalt Budapesten, a XVII. kerületben. A rendőrök két embert őrizetbe vettek, három kutyát pedig lefoglaltak. A rendőrség hétfőn kereste meg a Noé Állatotthon alapítványt, hogy segítsenek az állatok elhelyezésében. A három kutyából kettő rossz állapotban, súlyos sérülésekkel került „rendőrkézre”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az üggyel kapcsolatban kedden úgy tájékoztatott, hogy a helyszínre érkezésükkor többen a közeli erdőbe menekültek. Akkor két embert rögtön sikerült elfogni, akkor tűnt fel, hogy mindkét ember keze és ruhája is véres. A rendőrök megállapították, hogy a két külföldi férfi az egyik kutya kiképzője, illetve a gazdája. A 27 éves és a 43 éves férfit őrizetbe vették és tiltott állatviadal szervezése miatt eljárás indult ellenük. Beismerő vallomást tettek, a rendőrség indítványozta előzetes letartóztatásukat. A Bélatelepen található telekről végül 14 embert állítottak elő.

A másik 12 embert gyanúsítottként hallgatták ki, de szabadlábon védekezhetnek.

A helyszínen nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket és három nagy értékű autót foglaltak le a nyomozók.

Kedden a kutyaviadal rendezője önként jelentkezett a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. Azt az embert, akinek a telkén a viadalt rendezték, még keresik, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

(FH)

 

 

Önként feladta magát a pesti kutyaviadal házigazdája

 
Március 2-án a fővárosi kutyaviadal 54 éves szervezője, majd március 4-én a viadalnak helyet adó telek 38 éves tulajdonosa is önként jelentkezett a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon – írja a police.hu. A rendőrök még február 28-án csaptak le a viadal szervezőire és résztvevőire. Akkor 14 embert sikerült előállítaniuk, de többen a közeli erdőbe menekültek.

Mint ismert, 2010. február 28-án a XVIII. kerületi Rendőrkapitányságára állampolgári bejelentés érkezett tiltott kutyaviadalról. A rákoscsabai, illetve a pestszentlőrinci rendőrök, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak bevonásával csaptak le a XVII. kerületi Bélatelepi út egyik telkén zajló kutyaviadal szervezőire. A rendőri intézkedés elöl több résztvevő is a közeli erdőbe menekült, akik közül két férfit sikerült a rendőröknek elfogni.

A helyszínről összesen 14 személyt állítottak elő és két sérült pitbullt vittek állatmenhelyre. Az eljárás során nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékű gépjárművet foglaltak le a nyomozók - írja a rendőrség internetes oldala.

(FH/police.hu)

 

Rendőrök szakították félbe a kutyaviadalt

Tiszta vér volt minden

2010-03-02 13:22   Utolsó módosítás: 2010-03-02 13:22

2010. február 28-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányságára állampolgári bejelentés érkezett tiltott kutyaviadalról.

A rákoscsabai rendőrök, illetve a pestszentlőrinci rendőrök, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Főosztálya munkatársainak bevonásával megjelentek XVII. kerületi Bélatelepi úton található egyik telken, ahol egy kutyaviadalt szakítottak félbe. A rendőri intézkedés kezdetekor a helyszínről több személy a közeli erdőbe menekült, akik közül két férfit a rendőrök intézkedés alá vontak, ekkor feltűnt, hogy mindkét személy keze és ruházata is vérrel szennyezett. Igazoltatásuk során megállapítást nyert, hogy a férfiak - a kutya kiképzője és gazdája - külföldi állampolgárok, irataikat a kutyaviadal helyszíne mellett leparkolt autók egyikében megtalálták.

A helyszínről összesen 14 személyt állítottak elő, valamint két pitbull sérült harci kutyát szállítottak állatmenhelyre. Az eljárás során nagy mennyiségű készpénzt, a kutyaviadalhoz és kiképzéshez szükséges eszközöket, különféle gyógyszereket, továbbá három nagy értékű gépjárművet foglaltak le a nyomozók.

A mai nap folyamán a kutyaviadal rendezője önként jelentkezett a XVII. kerületi Rendőrkapitányságon. A bűncselekmény helyszínéről előállított további 12 személy gyanúsítottkénti kihallgatása is megtörtént, ők szabadlábon védekezhetnek. A kutyaviadal helyszínét biztosító telek tulajdonosa jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, ellene elfogatóparancs kibocsátására került sor. 

Kép

 

Ezt a csatornát nézed: Mokka

A csatorna összes videója

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.