Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb állatkínzó

 

Tábori Szilvia 2009.10.22

Bár a magyar törvények értelmében állatkínzásért akár két év börtön is kiszabható, igazán elrettentő ítélet még nem született. A bírói rendelkezés főként pénzbírsággal, ritkán pár hónapos letöltendő szabadságvesztéssel sújtja az elkövetőket.

   

.

A magyar bíróság öt hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélt egy állatkínzót, aki Maya nevű idős ír szetterét tavaly karácsonykor dobta ki budapesti gazdája az első emeletről, majd egy közeli parkba vonszolta. Az állatot - nyílt lábtöréssel és egyéb sérülésekkel – a férfi szomszédja vitte orvoshoz, majd egy fővárosi menhelyre került. Az állat tulajdonosát, az állatvédők feljelentése nyomán, idén májusban öt hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság. Az elkövető fellebbezést nyújtott be, az ítélet nem jogerős.

A napokban egy tiszaföldvári újabb állatkínzás ügyében vétség miatt indított eljárást a szolnoki rendőrkapitányság – értesült a Független Hírügynökség. Egy járókelő jelentette a tiszaföldvári kapitányságon, hogy egy madzagra akasztott kutya szenved az egyik ház gerendáján. Az állatkínzó madzagot kötött a kutya nyakára és a ház alsó épületének gerendájára akasztotta. A helyszínre kiérkező állatorvos már csak a fulladást tudta megállapítani.

Az egy éves keverék kutya gazdája megelégelte, hogy az állat rendszeresen beleeszik az ételbe, olykor pedig a szomszédtól zsákmányolt apróbb tárgyakat hordott haza. A férfi állítása szerint az állat időnként csapódott csak hozzá, mert adott neki enni, de nem az övé volt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

AGICA71

(VALKO71FREEMAIL.HU, 2012.01.31 17:55)

NAGYON JÓÓÓ AZ OLDALAD.ÍGY TOVÁBB .GRATULÁLOK HOZZÁ.SOK SIKERT TOVÁBBRA IS